Lansarea Asociației Române de Cancere Rare – ARCrare - București, 19 iulie 2011

     Pornind de la ideea conform căreia cancerele rare sunt incluse în categoria bolilor rare, definite în UE ca fiind boli cu o prevalență de mai puțin de 5 cazuri la 10 000 de persoane, Asociația Prader Willi din România a inițiat inființarea Asociației Române de Cancere Rare, iar în data de 19 iulie a organizat la București, la Librăria „Cărturești” un eveniment de lansare a organizației. Au participat specialiști, pacienți și reprezentanți media. Evenimentul a fost mediatizat și monitorizat de către firma „DECI SE POATE” și a avut o bună acoperire în presa națională. Evenimentul a fost realizat cu sprijin financiar din partea „Novartis Oncology”.     

 

La eveniment au fost prezenți pacienți care și-au spus „povestea”, au fost priviți cu admirație și respect pentru tăria de caracter și determinarea lor de a învinge boala.

Specialiștii au vorbit despre accesul la tratament și importanta diagnosticării corecte,  timpurii și despre includerea pacienților în terapii. S-a vorbit despre importanța consilierii psihologice a pacienților pentru a depăși situațiile de criză și pentru a face față bolii.

     De asemenea, au fost prezentate obiectivele asociației:

    Luarea în considerare a echității, justiției sociale și intereselor pacienților atunci când se stabilesc prioritățile de sănătate publică;

    Formarea unei baze de date;

    Stimularea schimbului de cunoștințe;

    Evaluarea echilibrată, precoce și transparența de noi terapii;

    Abordarea complexă și interdisciplinară a pacienților.

 

Dorica Dan, președinte Asociația Română de Cancere Rare - ARCrare

 

Undefined
AttachmentSize
Office presentation icon monitorizare ARC rare.ppt35.73 MB